Den tragiska sanningen

Att vara hängiven supporter till Gefle IF kan just nu liknas vid Dantes berömda vandring allt djupare in i helvetet. Kallar man sig riktig supporter borde man nu, om inte tidigare, ansluta sig till vår protestkampanj. Och ansvariga inom GIF har nu, om inte tidigare, missbrukat sitt förtroende så gravt att de borde ställa sina platser till förfogande.


Den här tiden på året brukar vi ägna åt planering inför säsongstart; måla flaggor, förbereda tifon och boka in resor till bortamatcher bland annat. Vi brukar vara i paradiset. Nu är det som sagt istället ett alltmer fasansfullt helvete som reser sig runt oss. GIF har under den lilla tid som gått av det här året hunnit med att göra så många fel att det nästan är svårt att minnas alla.


Vi som startade den här protestkampanjen har alltid hållit samma kurs. Vi har från dag ett varit emot en förändring av matchdräkten. Klubbfärger är heliga och kan inte bara ändras på det vis som har skett i vår klubb. Vi har också hela tiden sagt att det här bara har med sponsorpengar att göra. I dag bevisades det onekligen hur rätt vi alltid har haft. De som fortfarande tror att det här bytet handlar om historia kan ta och börja tro på tomtar och troll i samma veva. Vi hade redan hört rykten om Gefles huvudsponsor inför nästa säsong, men valde i alla fall att avvakta med att gå ut med det här på bloggen då det inte var helt bekräftat.

Nu har GIF på sin hemsida lagt ut det nya lagfotot och inte ens en halvblind kan undgå att missa loggan på bröstet:

http://www.gefleiffotboll.se/resources/gif/page_images/1236944479Lagbild-Gefle-IF-2009-text-liten.jpg

Ursäkta, men tror dom att vi är komplett dumma i huvudet? Tror dom inte att vi inser att ljusblått inte passar så jättebra mot ljusblått?


Att inte ens kunna vara ärlig och säga att man valde att ändra färg på tröjan för att Sandviks logga ska synas. Att erkänna att hela den här soppan bara handlar om pengar. Att man stod där med Sandviks kontrakt i ena handen, klubbens själ i den andra och valde pengarna. Att inte ens kunna säga det, utan istället bygga upp en lögn kring att det handlar om att "återgå till den historiska tröjan" (en lögn som man nu får kastad i ansiktet direkt när man träder in på den nydesignade hemsidan). Ja, det går knappt att finna ord för hur bedrövligt det är!


GIF motiverade bytet till ljusblå shorts med att det skulle stämma historiskt sett. Nu byter man tillbaka till marinblå eftersom "intrycket av de vita tröjorna och ljusblå byxorna inte var tilltalande". Så då handlar det alltså inte ens om denna påhittade "historia" längre, utan bara om vad som passar till vad? Samtidigt som man skjuter sig själv i foten, leker man helt skamlöst med något som vi har burit i våra hjärtan i hela våra liv. Det är helt ofattbart!


Gefle IF:s "historiska dräkt" är nu alltså en dräkt där det enda ljusblåa inslaget är en fet Sandviks-logga på bröstet - en logga som kanske inte hade gjort sig så jättebra mot ljusblå bakgrund?


Man har behandlat oss supportrar som småbarn som man trott sig kunna tysta ner, ljuga för och leda runt hur som helst.
 

- Det är dags för ansvariga att packa ihop sina grejer och lämna sina uppdrag.

- Det är dags för spelarna att rannsaka sig själva. Det är kanske inte alltid är så lätt att ställa sig emot sin arbetsgivare, men man kan inte heller förvänta sig att helt utan motprestation få supportrarnas stöd. Hasse Berggrens uttalande är ett direkt hån mot de supportrar som, trots hans tidigare flytt till Häcken istället för GIF, har välkomnat honom tillbaka. Än värre är det om han är talesman för hela truppen.

- Sist men absolut inte minst är det dags för den officiella supporterklubben Sky Blues att ansluta till vår bojkott av klackläktaren.


Ja, det är dags för alla supportrar till Gefle IF att nu på allvar sätta ner foten. Man håller på att skända vår älskade klubb framför våra ögon. Vi kan inte bara vända oss om och blunda för sanningen. Inte heller kan vi stå vid sidan av, titta på och rycka på axlarna. Vi måste agera!


En gång himmelsblå - alltid himmelsblå!


Kommentarer
Postat av: Forza

Det var nog de fulaste tröjorna jag någonsin sätt. Ledningen borde kolla sig själv i spegeln och avgå. Såhär får det inte fortsätta.

2009-03-17 @ 02:59:49
Postat av: Anonym

2009-03-17 @ 03:59:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0