Valet är ert

Allsvenskan har startat igen efter uppehållet och vi kör på som vanligt med bojkotten av klackläktaren på hemmamatcher och av resor till bortamatcher. I förra hemmamatchen mot Häcken återupptog vi dock såväl det verbala som visuella stödet - men bara i andra halvlek. Det hela var en protestaktion i två steg. Vid matchstart hängdes en vit banderoll med texten "VALET" upp. Den kompletterades i början av andra halvlek med en ljusblå banderoll med texten "ÄR ERT" . Samtidigt förbyttes tystnaden i sång och flaggor höjdes mot skyn.

Syftet var att understryka skillnaden mellan från- och närvaron av vårt läktarstöd. Denna skillnad har varit markant hela säsongen, men i och med aktionen mot Häcken blev den förhoppningsvis än mer tydlig. Det var klackens mest aktiva kärna som GIF valde bort när de tyckte att de vita tröjorna var viktigare. Visserligen kan man ju fråga sig - sett till hur man har behandlat sina hängivna supportrar och sett till den jippoatmosfär man verkar vilja skapa runt matcherna - om föreningen alls vill ha publikstöd på sina matcher.

Följande rader riktar sig direkt till klubbens styrelse och kansli: Så länge sponsorer går före supportrar, så länge sponsorer istället för supportrar inverkar på matchtröjans färg, så länge laget spelar i vita istället för ljusblå tröjor, så länge behöver ni inte räkna med vårt stöd - varken på hemma- eller bortaplan. Valet är ert.

/Gefle Blue Boys






RSS 2.0