Tankar denna viktiga dag...

Något som i sig är förbluffande är att klubben höll det planerade tröjbytet hemligt så länge. När hade GIF tänkt offentliggöra det hela om inte tidningarna hunnit först? Strax före premiären mot Kalmar? Eller skulle man bara ha låtit spelarna vandra ut i vita tröjor till första matchen för säsongen som om ingenting hänt?
Eller som en lustig liten överraskning.

Tanken att uppmärksamma vår stolta och långa historia är vacker. Är det några som ofta och gärna belyser vår anrika historia så är det vi aktiva supportrar, genom sånger och tifon med mera. Men det finns oändligt många sätt som klubben kan uppmärksamma sin historia på utan att behöva ändra färg på hemmatröjorna. Man kan ha utställningar på kansliet, man kan arrangera något i samband med klubbens födelsedag den 5 december, man kan - eller snarare borde! - se till så att von Rosens pokal plockas fram ur gömmorna på Länsmuseet (kanske kan den ställas ut på kansliet i stället?).
Varför inte be supportrarna - denna resurs som man har fått helt gratis - om förslag?
Dessutom är vi nog många överens om att de vita tröjorna kan användas på bortaplan där Gefle i alla fall har varierat tröjfärgen genom åren, varav en har varit vit.

Ja-sidan i denna fråga (för otroligt nog finns det faktiskt en sådan!) har hittills bara rabblat ett argument likt ett mantra - att tröjfärgen tidigare varit vit. Jag tror att det har mindre att göra med att man verkligen bryr sig om klubbens historia, och mer med att man inte bryr sig tillräckligt mycket för att ta ställning emot. Det är vi på nej-sidan som startat alla protester, namnlistor, bloggar som denna och så vidare. Hade den "vita sidan" redan innan GIF:s beslut blev känt startat namninsamlingar och kampanjer för ett återgående till vita tröjor, då hade jag haft en betydligt större respekt och förståelse för deras åsikt. För då hade de visat att det verkligen är något som de vill och ser som angeläget. 

I kväll arrangeras det tveklöst viktigaste och intressantaste årsmötet i Sky Blues historia, ett möte som bland annat kommer att följas av en reporter från GD/AB. Vi som är där och är emot färgbytet kommer att argumentera för vår sak, och jag är övertygad om att vi kommer att vara i majoritet - helt enkelt eftersom det är vi som verkligen bryr oss.  

Om du också gör det, se då till att dyka upp för att vara med och rädda vår himmelsblåa tröja.
Mötet startar på GIF-kansliet klockan 18.00. Väl mött!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0