Alla byter färg utom GIF?

Är det verkligen så? Måste erkänna att jag skrattade högt när jag läste insändaren som var med i dagens Gefle Dagblad, 4/2 (http://gd.se/insandare/insandare/1.499399).

För det första så är det tänkt att man ska återgå till vita tröjor och marinblåa shorts. Då undrar jag, vart är färgen som vi sjunger om, vart är färgen vi har på våra flaggor? Vi kommer få en spelardräkt som minst sagt kommer likna IFK Norrköping och inte Gefle IF som vi är vana med.

Du pratar om att ”alla” bytt färg på sina tröjor förutom GIF, det påståendet stämmer knappast. Du tar dessutom upp lag som Färjestad och Halmstad. Två klubbar som skulle kunna göra allt tvärt emot vad supportrarna, klubbens hjärta, vill. Färjestad har bollat runt med många olika färger, när dom spelade i lila protesterade klubbens supportrar, men det blev byte ändå. Vart kommer den lila färgen ifrån om inte klubbens största sponsor, företaget Löfbergs Lila. Idag har supportrarna fått mer att säga till om, något som bland annat resulterat i färgbyte på hemmatröjan och att man slutat använda lila så mycket.

Du tar upp lag som Brynäs IF Fotboll, hur många bryr sig där tror du? De enda som är glada är spelarna som får speltid. Där finns inga supportrar som reser flera mil för att stötta sitt lag, det finns en rejäl skillnad mellan det som tagits upp.

Slutligen så måste jag citera det roligaste jag läst på mycket länge:

”Slutligen en fråga till supporterfalangen ”Sky Blues”. Hur gör ni på bortamatcherna mot Malmö FF? Gefle spelar ju då i svarta tröjor!

Kan ni vifta med ljusblå flaggor, sjunga ”sky blues” sånger, ha era banderoller eller bojkottar ni dessa matcher?

Betänk att MFF har ju under de matcherna ljusblå tröjor och vita byxor.”

Nog vore det mycket märkligt att sjunga ”himmelssvart” eller ”vi är svarta Gefle”. Du är ute och cyklar igen, som många andra gånger i din insändare, Gefle är LJUSBLÅA, inte svarta. Gefle kan inte spela i ljusblått mot Malmö och blir således tvungna att spela i en annan färg.. Oavsett om bortatröjan är svart så är Gefle himmelsblåa. Min motfråga till dig blir

Vad skulle hända om Gefle spelade i ljusblått borta mot Malmö FF?

Kampen om de himmelsblåa tröjorna har bara börjat!

/FANZIN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0