Kort lägesrapport

Vår bojkott av klackläktaren på hemma- och bortaplan fortsätter. På Strömvallen har vi i de senaste två matcherna intagit en plats bakom målet på sektion F. Senast mot GAIS genomfördes också en lyckad protestaktion då ett antal tröjor hölls upp med budskapet "Kom och hämta era tröjor, grabbar!" i mitten:



[Stor bild]

Frånvaron av oss på klacksektionen är kännbar. Nu har marknadsavdelningen gett sig på patetiska försök att skapa egen "stämning". På en fotbollsarena är det förstås fullkomligt förkastligt med NHL-inspirerade klappsaker (pappersmaracas?) och en påhejande speakerröst i bakgrunden, men detta var faktiskt verklighet i förra matchen på Strömvallen. Det går helt i linje med den nonchalans, för att inte säga arrogans, GIF har visat mot sina supportrar tidigare. Man försöker verkligen ta kol på allt vad kultur och äkta engagemang heter. Vår passion kommer ni dock aldrig att kunna döda. Den kan nämligen varken köpas eller rätta in sig.

Till sist glädjer vi oss i alla fall åt...
* Den visade sympatin från såväl GAIS som Elfsborgs tillresta supportrar som sjungit "Gefle ser ut som Örebro" , "Gefle ska vara himmelsblått" och "Ni var snyggare i himmelsblått". Vi säger tack och kommer givetvis att fortsätta uppmärksamma liknande sympatihandlingar här på bloggen. Nog är det förresten anmärkningsvärt att supportrar från andra klubbar visar större stöd för vår sak än många av våra egna supportrar?
* En ovanligt vidsynt krönika i Arbetarbladet, i vilken Hans Carstensen drar paralleller till filmen Taxi driver. Han undviker att trilla ner i floskelträsket utan har tvärtom flera poänger. Ett exempel:

"Man kan tycka att det är fantastiskt att det sjungs på läktaren på Anfield när Liverpool spelar. Och man kan avundas Hammarbys trogna och högröstade fans på Söderstadion. Men man måste komma ihåg att dessa ömhetsbetygelser är uppbyggda på ömsesidig kärlek, med decennier av täta kontakter mellan supporterförening och sportklubb. Man bygger inte upp en relation på en biokväll eller ett par fribiljetter till en hemmamatch."

Läs hela krönikan här.   


Kommentarer
Postat av: xou441

Det är riktigt dålig stämning på Strömvallen i år och lite folk dessutom. Ett pinsamt försök av Gefle IF att skapa stämning med pappersmarackas. Man skäms ju fan för de som kom på denna idiotiska idé. VAKNA!!

2009-04-28 @ 00:54:06
Postat av: SESSES

Får man fråga, en enkel fråga inget annat, vad var det som var lyckat med protestaktionen med de ljsublå tröjorna?

2009-04-28 @ 23:38:41
URL: http://sesses.blogg.se/
Postat av: Azzurri x sempre

Enligt mig var de ljusblå tröjorna lite för mörka (vi hittade ett billigt parti), men i övrigt tycker jag att det var lyckat.



Du får gärna precisera vad du tycker var misslyckat...

2009-05-04 @ 22:13:39
Postat av: SESSES

Jag har inte sagt nåt om ett misslyckade(förutom att jag inte såg nåt), jag undrar bara vad det var för lyckad reaktion med det?

Vet att en gif-spelare skrattade åt det så... har lite svårt att se det lyckade

2009-05-06 @ 17:01:43
URL: http://sesses.blogg.se/
Postat av: Azzurri x sempre

Det lyckade var att vi framförde vårt budskap på ett bra sätt.



Sen är ju syftet naturligtvis också att väcka en reaktion - och trots att detta inte var någon stor protestaktion verkar ju även det ha lyckats, iaf till viss mån. Jag kan t.o.m. se en tredje anledning till varför en protest som denna (mer eller mindre per automatik) är lyckad, och det är att påminna alla om att en del av vår själ sålts ut till ett företag så att det inte faller i glömska.



Där har du ditt svar.

2009-05-06 @ 20:22:25
Postat av: SESSES

Tack för svaret, det var allt jag ville ha

2009-05-07 @ 01:34:51
URL: http://sesses.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0