Därför bojkottar vi

Efter det senaste mötet med Gefle IF i torsdags står det nu helt klart att det för oss bakom kampanjen Alltid himmelsblå blir bojkott av klackläktaren - åtminstone tills den dag då vi får ett beslut om återgång till ljusblå hemmatröjor. Vi hoppas att så många GIF-supportrar som möjligt ansluter till vår protestkampanj och tar ställning redan i samband med premiärmatchen mot Kalmar FF på måndagskvällen.

Vi hade på det öppna mötet med GIF den 2 april hoppats att få ett klart och tydligt besked om att de ljusblå tröjorna kommer tillbaka, om inte någon gång under denna säsong, så i alla fall till kommande säsong. Vad vi fick var en pliktskyldig ursäkt av ordförande Leif Lindstrand och ett enkelt konstaterande att det är möjligt att motionera om en tillbakagång till ljusblått till nästa årsmöte.

Många menar att den heta debatten om tröjfärgen är en storm i ett vattenglas. Vi vill bestämt hävda motsatsen. Även om vi naturligtvis mycket hellre hade velat ägna vår energi åt andra förberedelser inför premiären, går det inte - hur vi än vrider och vänder på det - att betrakta det som en bagatell att klubbledningen gått bakom ryggen på oss, ljugit för oss upprepade gånger, ignorerat oss, tagit vår älskade färg ifrån oss och sålt ut en del av klubbens själ till ett företag.

Vi har försökt att föra fram vår mening genom möten och i direkt diskussion med föreningen då vi trott att det måste vara den mest effektiva vägen att gå. Nu kan vi inte komma längre den vägen, den leder inte vidare. Vi måste nu istället hitta andra sätt att belysa frågan och sätta press på klubben, och vi anser att en bojkott av klackläktaren är den bästa och tydligaste markeringen i detta läge. Att stå kvar på klackläktaren som vanligt är nästan som att, bokstavligen, vifta med vit flagg. Det är ett tyst - eller kanske rentav högljutt? - bifallande åt föreningens katastrofala agerande.

Förhoppningsvis kan en bojkott få klubben att omvärdera sina aktiva supportrar och själva försöka nå en snabbare lösning - antingen genom att internt fatta ett beslut om att ta tillbaka de ljusblå tröjorna (som bekant har det hittills inte varit svårt att ta interna beslut om matchdräktens färger) eller att utlysa ett extra årsmöte så snart som möjligt.

Vad vi vill se är ett beslut om en återgång till ljusblå tröjor, exakt när beslutet kan träda i kraft får bli en senare fråga. Vi har förståelse för att det kanske inte är möjligt att byta tillbaka denna säsong. Just nu vill vi bara se att föreningen inser omöjligheten i att hålla fast vid något som en stor majoritet av de mest engagerade supportrarna är starkt emot.

Därför uppmanar vi härmed alla att överge klackläktaren på hemma- och bortaplan och att på andra lämpliga sätt visa sitt missnöje mot bytet av tröjfärg. Det kan vara att måla protestbanderoller och bidra med eget material till vår blogg. Det kan vara att hålla tyst eller sjunga protestramsor istället för att sjunga någon av de vanliga sångerna (varav många ju har med den himmelsblå färgen att göra). Det kan vara att köpa den tröja som vi tagit fram och stolt bära den på matcherna istället för den vita Sandvik-tröjan.

Många är kritiska till att laget och i förlängningen det sportsliga drabbas och det är givetvis inte heller något som vi anser är bra. Inte alls. Men det kan tyvärr vara det enda inom lagens gränser som får klubbledningen att lyssna och ta sitt ansvar. Det är väldigt trist att laget hamnar i kläm, men det är som det är. Det är klubbledningen vi vänder ryggen, inte laget.

Vi måste också alltid sätta klubbens själ och identitet, som är helig och oförgriplig, framför spelarna och laget, som helt naturligt förändras från säsong till säsong. Allting handlar inte om sportsliga resultat. Vi anser att klubbens själ är viktigare och kampen för den kan vi inte bara lägga på hyllan i väntan på nästa årsmöte. Istället för att stå med armarna i kors måste vi kraftfullt visa vårt missnöje. Det finns mycket man kan göra men en bojkott är utan tvekan den bästa signalen.

Vi hoppas att så mycket klackfolk som möjligt ansluter till bojkotten av klacksektionen, och även att övrig publik ansluter till vår protestkampanj. Tillsammans ska vi då få igenom vår önskan och snart se vårt älskade lag bära de vackra himmelsblå tröjorna igen!

Kommentarer
Postat av: Gefle

Given bojkott av klacken i morgon. Kommer väl vara en massa stollar som står kvar, men vad göra? Vi gör vår i alla fall!



Alltid himmelsblå!

2009-04-06 @ 00:27:03
Postat av: Sjöberg

GIVET!! sektion G här kommer vi. Nu blir det ett vanligt Svensson tittande på fotboll.

2009-04-06 @ 00:41:13
Postat av: Gbb

Ja för fan nu sätter vi oss ned på sitt och håller käft jäkla pissklubb heja valbo

2009-04-06 @ 01:20:14
Postat av: Helsingborg

Solidaritet från Helsingborg. Hoppas ni lyckas.

2009-04-06 @ 09:52:12
Postat av: Blå

Fy fan vad skönt att ni gått till botten m hela den jävla Sandvikloggan för det var väl dom som krävde vita tröjer va?

2009-04-06 @ 16:26:34
Postat av: Blå

Fan vad bra att ni har gått till båtten med sandvik loggan. För det var väl dom som krävde vita tröjer va? Gefle får alldrig vika sej för ett företag igen.

2009-04-06 @ 16:29:19
Postat av: ekonmstudenten

hahaha fan vad ni skämde ut er idag, hela sittplats (där det för övrigt blev bra och aggressiv stämmning för första gången på väldigt länge, helt underbart) skratta åt er.

5-10 st som skriker "fotbollsmördare" samt avgå styrelsen, det blir bara löjligt. Gå över till Skyblues, ni behövs och gör större nytta där. Fortsätt kämpa för att skapa en bättre supporterkultur i Gävle istället för att motarbeta den. Grym skön pinne i dag!! Dessutom var de nya matchstället bra mycket snyggare än den ljusblå.

Må gott

2009-04-07 @ 00:09:50
Postat av: Idag, i morgon, för evigt

Just det säger väl allt? All publik är ju köpta av Gefle IF. De gav säkert ut runt 2000 fribiljetter till dagens match. Vissa lägger ut 2-3 tusen varje säsong för att se Gefle på bortaplan. Klart man ska reagera mot det, och när man får som svar "ni får lägga en motion på årsmötet", då blir man inte direkt sugen på att bry sig. Nej jag tänker inte stå med Sky Blues, jag kommer däremot över och myser med er på sittplats nästa match!



Det nya matchstället var fan inte snyggare än det ljusblå...

2009-04-07 @ 00:19:49
Postat av: Gefle

Lät som att klacken anpassade ramsorna efter tröjfärgsbytet idag? Har dom också fått en slant av Sandvik kanske?



2009-04-07 @ 01:42:13
Postat av: Framåt

"- Jag trodde att läktarkramarna var stadens största bakåtsträvare och GIF:s fiende nr 1. Jag hade fel, tröjkramarna sätter ett nytt fett bottenrekord i stan." Stisse Åberg



fans" rel="nofollow">http://sv.wikipedia.org/wiki/Himmelsbl%C3%A5fans

2009-04-07 @ 11:47:05
Postat av: chill

ekonmstudenten:



Skämde vi ut oss? För att vi sjöng? Visst är det skämmigt, jätteläskigt att ta ton och sjunga vad man tycker och känner. Jag tycker du är konstig som kniper din lilla käft när du är på vallen. För att sedan komma med rena påhoppen på en blogg på internet. Skäms du kanske för att prata offentligt?



Skämmes ta mig fan!

2009-04-07 @ 16:38:04
Postat av: Gif-fan i Bajenland

Måste ju säga att jag diggar er!

Gillar att ni har hjärta för klubben. Dock blir det lite tragiskt att ni ser er som ignorerade och tillintetgjorda genom klubbens färgbyte. Kan dock lätt bli så om man undermedvetet förstärker sin identitet genom emotioner för materiella saker.

Så, jag hoppas ni inser att den där färgen på den där tröjan är just vad det är...en färg på en tröja och inget annat. Hur mycket ni än vill...en färg på en tröja.

Kanske den här bloggen och den lilla "aktionsgrupp" ni sammanstrålat till också på något sätt kan kännas rätt skön för en "orättvist" behandlad individ att hitta tröst i? Men kom igen, inse vad det egentligen handlar om, en färg på en tröja som sagt! Eller är det mer än så för dig?

Vem är du då?



Engagemangskraften bådar ju för en stark framtida styrka på och utanför arenan vad det gäller att stötta sin klubb och dess lag.

All heder och respekt åt den!!!

Men lite selektivitet vad det gäller att välja sina strider är ju alltid ärofyllt om man vill bli tagen på fullt allvar...

2009-04-07 @ 17:27:25
Postat av: Azzurri x sempre

Gif-fan i Bajenland: Tack för ett något mer nyanserat inlägg än till exempel "ekonomstudentens". För oss handlar det, som vi tydligt förklarat i flera inlägg på den här bloggen, mer än om bara en färg på en tröja. Det är en färg som vi burit i våra hjärtan i hela våra liv och som vi byggt upp en stor del av vår supporterverksamhet kring. Tro oss, vi väljer våra strider. Skulle vi inte kämpa idag för en så viktig sak som vår identitetsfärg, så skulle vi imorgon också kunna stå utan vårt namn och vårt klubbmärke. Vad är då kvar?



Vi använder just nu vår energi till att försöka få tillbaka färgen. Vi hade förstås mycket hellre använt den till att stödja laget, det tror jag alla förstår. Men om inte vi gör något, gör ingen något, och vi hoppas att fler och fler ska få upp ögonen och inse att klubbfärger inte är något man bara kan byta ut sådär. Att det faktiskt handlar om mer än "bara" en färg på en tröja.

2009-04-07 @ 21:21:30
Postat av: emma

Den här diskussionen är patetisk. De är Gefle IF, oavsett färg. För mig får de gärna spela i rött om de så vill.

2009-04-13 @ 13:26:36
URL: http://wajkii.blogg.se/
Postat av: Azzurri x sempre

Då får du i uppdrag att måla om våra flaggor, skriva om våra sånger, få oss att glömma våra minnen och stänga av våra känslor, emma. Sedan kan du göra samma sak året därpå om färgen ändras igen. Heja!

2009-04-13 @ 15:24:04
Postat av: emma

Har jag sagt nåt om att ni ska glömma era minnen ? Jag sa bara att diskussionen är patetisk, för att det är samma lag oavsett färg.

Heja GIF!

2009-04-14 @ 11:42:03
URL: http://wajkii.blogg.se/
Postat av: emma

Har jag sagt att ni ska glömma era minnen ? Nijet.

Jag sa bara att diskussionen är patetisk, för det är fortfarande samma lag, bara i en annan färg.

Heja GIF!

2009-04-14 @ 11:45:31
URL: http://wajkii.blogg.se/
Postat av: Azzurri x sempre

Färgen hör ihop med klubben, den är helig för en supporter och kan inte bara bytas ut. I synnerhet inte som det har gått till inom GIF. Därför håller vi inte med om att det bara är en betydelselös färg vilken som helst.



Men det trodde jag redan hade framgått, via den här bloggen bland annat...

2009-04-15 @ 22:21:04
Postat av: emma

Mjo, tro mig ... Det har framgått ^^

Men det får mig ändå inte att byta åsikt.

2009-04-17 @ 00:03:56
URL: http://wajkii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0