Bojkotten har startat

Bojkotten av klackläktaren inleddes på måndagen när Kalmar FF kom på besök i den allsvenska premiären. Det hela föll väl ut. Vårt budskap framkom tydligt via sånger och via fyra banderoller som hölls upp på sektion G i början av första och andra halvlek och i slutet av matchen. Manifestationen uppmärksammades också i media. 

Banderollerna:
"(Sandvik)tigare?"
"Kampen fortsätter!"
(Bild)
"Ledningen: ni svek oss"
"- Ta ert ansvar!"
(Bild)

Vår markering skulle naturligtvis bli tydligare om hela eller en större del av klackläktaren lämnades tom. Men vi hoppas på att få med oss fler och fler ju längre säsongen och bojkotten lider.

Vi glädjer oss över den positiva respons som vi har fått, här på bloggen och på andra håll. Att det även höjs kritiska röster är egentligen inget konstigt. Det ligger i den mänskliga naturen att vara skeptisk mot sådant man har svårt att förstå och som man upplever som nytt eller ovanligt. Och det är därför det skulle vara betydligt lättare att få stöd för en sådan här manifestation i Rom, Paris, Stockholm eller Malmö. Gävle är en liten stad och Gefle IF en liten klubb med en liten skara aktiva supportrar. Det gäller för oss att få genomsnittsåskådaren att inse att vi gör detta för klubbens bästa - och ingenting annat - och att det definitivt inte bara handlar om en "färg på en tröja".

Dessa två kommentarer från först Stisse Åberg på GD/AB-sporten och därefter Erik Niva på Sportbladet visar väldigt träffande på skillnaden i insikt:

"Gefle IF:s supportrar gör som svenska kommunister en gång i tiden - förökar sig via delning.
Tydligen har en - över den nya speldräkten - uppspelt klunga sökt sig till ett annat hörn av Strömvallen för att kväka fram protest- och bojkottramsor.
Jag trodde att läktarkramarna var stadens största bakåtsträvare och GIF:s fiende nr 1.
Jag hade fel.
Tröjkramarna sätter ett nytt fett bottenrekord i stan."

- Åberg.

"Någon gång i vintras så meddelade Gefle IF att de hade för avsikt att byta ut färgerna på sitt matchställ. Himmelsblå tröjor ut, vita tröjor in.
-Jag vet inte riktigt vem den idén kommer ifrån. Men det här handlar ju om hur vi vill profilera klubben som varumärke. Marknadsavdelningen är förstås drivande, sa tränaren Pelle Olsson.
Signalen var tydlig. Det här var inget som var speciellt viktigt, så ville nu den där marknadsavdelningen byta ut klubbens identitesfärg så var den väl fri att göra det.
Fansen? De som startar protestbloggar och sjösätter namninsamlingar? Äh, vem bryr sig?
Nästa gång Gefles marknadsavdelning får för sig att profilera ett varumärke så kan den ju börja med att inse att en riktig fotbollsklubb inser att den är beoende av sina supportrar."
- Niva.

Förhoppningsvis kan vår protestkampanj och bojkott innebära att fler får upp ögonen. Har ni några frågor eller funderingar är det bara att mejla eller lämna en kommentar här. Nu kör vi vidare! 

Kommentarer
Postat av: SESSES

Till skillnad från er så anser jag inte att tröjfärgen är något problem. Nja, gävle är nog mer en moderatstad eftersom blått fortfarande är gångbart i dräkten, dock väldigt mörkt blå.



Och eftersom jag inte har nån aning när ni var i kalmar kan jag inte svara på det

2009-04-20 @ 10:04:02
URL: http://sesses.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0